Overslaan en naar de inhoud gaan

Profiel

Vermeiren – De Coster Architecten (VDCA) is gevestigd in het centrum van Antwerpen en werd in 2012 opgericht. Lieve Vermeiren en Johan De Coster leiden intussen een compact team van gedreven, getalenteerde architecten en ingenieur architecten met een gedeelde passie voor verfijnde, integere en duurzame architectuur. 

VDCA zorgt voor een heldere en zorgvuldige aanpak van elke architectuuropdracht en tracht een rationeel, bouwbaar ontwerp steeds te verbinden met schoonheid, zachtheid en menselijkheid.

VDCA heeft een voorliefde voor gebouwen met een uitgekiend ontwerp die gevoelig zijn ingepast in hun omgeving en met zorg voor het ecologische, maatschappelijke bewustzijn zijn uitgewerkt.

De opdrachten zijn verscheiden: VDCA werkt zowel aan private opdrachten als aan publieke opdrachten en varieert ook in aard en schaal: wij werken aan kleinere en grotere projecten, aan nieuwbouw en verbouwing, aan de publieke ruimte en publieke gebouwen, aan eengezinswoningen en groepswoningbouw, aan wedstrijden en haalbaarheidsstudies, exterieur en interieur,… binnen en buiten de stad. 

VDCA is geboeid door elke architectuuropdracht waarbij met expertise én verbeelding kan gezocht worden naar een integraal ontwerp op maat. 

De ontwerpen van VDCA ontstaan steeds vanuit een brede lezing van de context en de opgave waarbij getracht wordt beperkingen creatief om te vormen tot onverwachte opportuniteiten.

 

TEAM

Johan De Coster Architect

Lieve Vermeiren Ingenieur–architect

Sofie Van Cauteren Ingenieur-architect

Sofie Taveirne Architect

Katrien Cammaert Architect

Kate Kerkhofs Architect